Ιουλίου 03, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Δημόσια διαβούλευση της EFSA επί του σχεδίου οδηγιών για τις επιστημονικές απαιτήσεις ισχυρισμών υγείας σχετικών με τη γαστρεντερική οδό, το ανοσοποιητικό σύστημα και την άμυνα έναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς.


Σύντομη Περιγραφή:
Δημόσια διαβούλευση της EFSA επί του σχεδίου οδηγιών για τις επιστημονικές απαιτήσεις ισχυρισμών υγείας.

Η EFSA έχει αναρτήσει προς δημόσια διαβούλευση το ενημερωμένο σχέδιο οδηγιών για τις απαιτήσεις επιστημονικής τεκμηρίωσης ισχυρισμών υγείας που σχετίζονται με τη γαστρεντερική οδό, το ανοσοποιητικό σύστημα και την άμυνα ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς.Το τρέχον σχέδιο λαμβάνει υπόψη του τα αποτελέσματα παλαιότερης δημόσιας διαβούλευσης μαζί με νέα επιστημονικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην Επιστημονική Ομάδα της EFSA για τη διατροφή, τα διαιτητικά προϊόντα και τις αλλεργίες (NDA Panel), καθώς και τη μέχρι τώρα εμπειρία από την αξιολόγηση αιτήσεων ισχυρισμών υγείας στους συγκεκριμένους αυτούς τομείς.Το σχέδιο οδηγιών παρουσιάζει παραδείγματα από αξιολογήσεις σχετικών ισχυρισμών υγείας για να δείξει την προσέγγιση της Επιστημονικής Ομάδας αυτής στην αξιολόγηση συσχετισμών υγείας και μεταβλητών αποτελέσματος που θα μπορούσε να είναι αποδεκτοί στους τομείς αυτούς, καθώς και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούσε να γίνουν αποδεκτοί. Η καλύτερη κατανόηση της προσέγγισης της Επιστημονικής Ομάδας NDA θα μπορούσε να βοηθήσει τους αιτούντες στην προετοιμασία των φακέλων τους. Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλλουν εγγράφως τα σχόλιά τους μέχρι τις 23 Μαρτίου 2015, χρησιμοποιώντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα και κάνοντας αναφορά στη σελίδα και τη γραμμή του προς διαβούλευση κειμένου. Αν τα ενδιαφερόμενα μέρη επιθυμούν να υποβάλουν επιπρόσθετα στοιχεία, υποστηρικτικά στα σχόλιά τους, μπορούν να τα αποστείλουν στην EFSA σε συγκεκριμένη για το σκοπό αυτό διεύθυνση e-mail.  Η EFSA δε θα κάνει δεκτά σχόλια που έχουν υποβληθεί εκπρόθεσμα, καθώς και σχόλια που δεν αφορούν στο περιεχόμενο του προς διαβούλευση κειμένου, αφορούν σε θέματα πολιτικής ή διαχείρισης της επικινδυνότητας, περιέχουν καταγγελίες έναντι οργανισμών ή προσώπων ή/ και άσχετες ή προσβλητικές δηλώσεις ή υλικό. Η EFSA θα εξετάσει όλα τα σχόλια από τα ενδιαφερόμενα μέρη που θα υποβληθούν σύμφωνα με παραπάνω κριτήρια. Τα συναφή με το αντικείμενο σχόλια θα ληφθούν υπόψη από την Επιστημονική Ομάδα της EFSA. Όλα τα σχόλια που θα υποβληθούν θα δημοσιευτούν. Όσα σχόλια υποβληθούν από φυσικά πρόσωπα δρώντας ως τέτοια, θα δημοσιευτούν ανώνυμα. Τα σχόλια που θα υποβληθούν επίσημα εκ μέρους οργανισμών θα δημοσιευτούν με το όνομα του οργανισμού που τα υπέβαλε. Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/150209.htm
Ο ΕΦΕΤ είναι Εστιακό Σημείο της EFSA στην Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά, ο ΕΦΕΤ υποστηρίζει την επιστημονική συνεργασία και τη δικτύωση μεταξύ Ελληνικών φορέων και της EFSA ή/και φορέων από τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη. Περισσότερες πληροφορίες για τον ρόλο του Εστιακού Σημείου υπάρχουν στη διεύθυνση:
index.php/el/efet/home-4/efsa/ekdiloseis-estiakoy-simeiou
Δημοσιεύτηκε: 12/02/2015 [Επιστροφή]
EFSA
 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 36 ΤΟΥ ΚΑΝ. (ΕΚ) 178/2002
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ EFSA
 
VIDEOS - INFOGRAPHICS