Ιουλίου 03, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Δημόσια διαβούλευση «Conclusions and Recommendations of the «EFSA/WHO Expert Working Group on TTC»


Σύντομη Περιγραφή:
Δημόσια διαβούλευση «Conclusions and Recommendations of the «EFSA/WHO Expert Working Group on TTC»

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), έχει θέσει προς δημόσια διαβούλευση, σχέδιο έκθεσης της Ομάδας εμπειρογνωμόνων της EFSA και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) για τα συμπεράσματα και τις συστάσεις που αφορούν στην προσέγγιση για την εκτίμηση της ασφάλειας με βάση τοξικολογικούς δείκτες (Thresold of Toxicological Concern –TTC).
 H EFSA και ο WHO έθεσαν σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, με στόχο την δημιουργία συστάσεων, για τον τρόπο με τον οποίο, το πλαίσιο του TTC θα βελτιωθεί και θα επεκταθεί, με την ενημέρωση και αναθεώρηση του σχήματος ταξινόμησης Cramer, διευρύνοντας έτσι την προσέγγιση για την εκτίμηση της ασφάλειας με βάση τοξικολογικούς δείκτες, βάσει των υφισταμένων και των εν εξελίξει επιστημονικών εργασιών στον τομέα αυτό.
Το 2013, ο WHO είχε δημοσιεύσει πρόσκληση για δεδομένα και συλλέχθηκαν πληροφορίες σχετικές με τις νέες προτάσεις και τις επιστημονικές εργασίες  για το εν λόγω θέμα.
Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός παγκόσμια εναρμονισμένου δέντρου απόφασης, για μια κλιμακωτή προσέγγιση της εφαρμογής του TTC, στην αξιολόγηση επικινδυνότητας των χημικών κινδύνων.
Η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων συμφώνησε σε μια σειρά συμπερασμάτων και συστάσεων, τα οποία είναι διαθέσιμα προς δημόσια διαβούλευση στις ιστοσελίδες της EFSA και του WHO  μέχρι τις 29/03/2015. Τα σχόλια που θα υποβληθούν θα εξεταστούν από την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων και μια σχετική έκθεση θα  δημοσιευτεί στο τέλος της άνοιξης του 2015.
Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλλουν τα σχόλιά τους, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα και κάνοντας αναφορά στη σελίδα και τη γραμμή του προς διαβούλευση κειμένου. Αν υπάρχει πρόθεση υποβολής πρόσθετων δεδομένων για την υποστήριξη των σχολίων ή του φακέλου, μπορούν να αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  στην διεύθυνση: SCER.PublicConsult.45@efsa.europa.eu Η EFSA δε θα κάνει δεκτά σχόλια, τα οποία:
• έχουν υποβληθεί εκπρόθεσμα,
• δεν αφορούν στο περιεχόμενο του προς διαβούλευση κειμένου,
• περιέχουν καταγγελίες έναντι οργανισμών ή προσώπων,
• περιέχουν άσχετες ή προσβλητικές δηλώσεις ή υλικό ή
• αφορούν σε θέματα πολιτικής ή διαχείρισης της επικινδυνότητας που, ως τέτοια, είναι εκτός του πεδίου δραστηριότητας της EFSA. Η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της EFSA/WHO, θα αξιολογήσει όλα τα σχόλια από τα ενδιαφερόμενα μέρη, που θα υποβληθούν σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια.
Όλα τα σχόλια που θα υποβληθούν θα δημοσιευτούν. Όσα σχόλια υποβληθούν από φυσικά πρόσωπα δρώντας ως τέτοια, θα δημοσιευτούν ανώνυμα. Τα σχόλια που θα υποβληθούν επίσημα εκ μέρους οργανισμών θα δημοσιευτούν με το όνομα του οργανισμού που τα υπέβαλε. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/150212.htm
Δημοσιεύτηκε: 19/02/2015 [Επιστροφή]
EFSA
 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 36 ΤΟΥ ΚΑΝ. (ΕΚ) 178/2002
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ EFSA
 
VIDEOS - INFOGRAPHICS