Ιουλίου 03, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Δημόσια διαβούλευση της EFSA σε θέματα περιβαλλοντικής αξιολόγησης της επικινδυνότητας


Σύντομη Περιγραφή:
Δημόσια διαβούλευση της EFSA σε θέματα περιβαλλοντικής αξιολόγησης της επικινδυνότητας

Η EFSA έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση τρία έγγραφα που αφορούν στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας σε θέματα περιβαλλοντικών επιπτώσεων πιθανών επιβαρυντικών παραγόντων που εμπίπτουν στο πεδίο αυτής (π.χ., φυτοπροστατευτικά προϊόντα, γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, παράσιτα, πρόσθετα ζωοτροφών). Τα έγγραφα αυτά, τα οποία έχει επεξεργαστεί η Επιστημονική Επιτροπή της EFSA, έχουν ως εξής: ― Σχέδιο οδηγού για τον ορισμό των σημείων στην προστασία των οποίων στοχεύει η αξιολόγηση της επικινδυνότητας σχετικά με υπηρεσίες που αφορούν σε ή αλληλεπιδρούν με το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα.
― Σχέδιο γνωμοδότησης επί της κάλυψης ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση στις αξιολογήσεις επικινδυνότητας που εκπονεί η EFSA.
― Σχέδιο γνωμοδότησης για την οικολογική ανάκαμψη, χρονικά και χωρικά, οργανισμών «μη-στόχων» για τις περιβαλλοντικές αξιολογήσεις επικινδυνότητας. Τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν εγγράφως τα σχόλιά τους μέχρι τις 10/09/2015 χρησιμοποιώντας τις ειδικές για τον σκοπό αυτό φόρμες που έχει δημιουργήσεις η EFSA. Οι ενδιαφερόμενοι, αν το επιθυμούν, μπορούν να υποβάλλουν στοιχεία για την τεκμηρίωση των σχολίων τους. Η EFSA δε θα κάνει δεκτά σχόλια που έχουν υποβληθεί εκπρόθεσμα, καθώς και σχόλια που δεν αφορούν στο περιεχόμενο των προς διαβούλευση κειμένων, περιέχουν καταγγελίες έναντι οργανισμών ή προσώπων, περιέχουν άσχετες ή προσβλητικές δηλώσεις ή υλικό, ή αφορούν σε θέματα πολιτικής ή διαχείρισης της επικινδυνότητας που, ως τέτοια, είναι εκτός του πεδίου δραστηριότητας της EFSA. Η EFSA θα εξετάσει όλα τα σχόλια από τα ενδιαφερόμενα μέρη που θα υποβληθούν σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια. Τα συναφή με το αντικείμενο σχόλια θα ληφθούν υπόψη από την Επιστημονική Επιτροπή της EFSA.
 
Όλα τα σχόλια που θα υποβληθούν θα δημοσιευτούν. Όσα σχόλια υποβληθούν από φυσικά πρόσωπα δρώντας ως τέτοια, θα δημοσιευτούν ανώνυμα. Τα σχόλια που θα υποβληθούν επίσημα εκ μέρους οργανισμών θα δημοσιευτούν με το όνομα του οργανισμού που τα υπέβαλε. Περισσότερες πληροφορίες για τη δημόσια διαβούλευση αυτή, καθώς και οδηγίες για την υποβολή σχολίων, υπάρχουν στη σχετική ιστοσελίδα της EFSA:
http://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/150622.htm  Ο ΕΦΕΤ είναι το Εστιακό Σημείο της EFSA στην Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά, ο ΕΦΕΤ υποστηρίζει την επιστημονική συνεργασία και τη δικτύωση μεταξύ Ελληνικών φορέων και της EFSA ή/και φορέων από τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη. Περισσότερες πληροφορίες για τον ρόλο του Εστιακού Σημείου υπάρχουν στη διεύθυνση:
index.php/el/efet/home-4/efsa/ekdiloseis-estiakoy-simeiou  Δημοσιεύτηκε: 07/07/2015 [Επιστροφή]
EFSA
 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 36 ΤΟΥ ΚΑΝ. (ΕΚ) 178/2002
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ EFSA
 
VIDEOS - INFOGRAPHICS