Απριλίου 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ανάκληση Ζυμαρικού Λόγω Πιθανής Παρουσίας Αλλεργιογόνου Συστατικού Γάλακτος











Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2023

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανάκληση ζυμαρικού λόγω πιθανής παρουσίας αλλεργιογόνου συστατικού γάλακτος

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια επιθεώρησης – διερεύνησης, σχετικά με το τρόφιμο «ΗΛΙΣ Χυλοπίτα Φαρδιά» των 450 gr, το οποίο παράγεται και διακινείται από την επιχείρηση «ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ» στο Θολό Ταξιαρχών στη Ζαχάρω Ηλείας, διαπίστωσε ότι στο πλαίσιο αυτοελέγχου της επιχείρησης, βρέθηκαν ίχνη γάλακτος στο συγκεκριμένο προϊόν, με αριθμό παρτίδας Lot 3902 και ημερομηνία λήξης 31-12-2025 λόγω επιμόλυνσης, χωρίς το ενδεχόμενο αυτό να αναγράφεται στα συστατικά του με τον κατάλληλο τρόπο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της παρτίδας του προϊόντος από την επιχείρηση, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Η επιχείρηση «ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ» έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στο κατάστημά της, και στην ιστοσελίδα της με ταυτόχρονη ενημέρωση των πελατών.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση το γάλα, και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ/ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ
 
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
 
ΑΛΛΑ ΝΕΑ